A gyerekek imádják, a készítésében, és az elfogyasztásában is mindig örömmel segítenek 🙂 Olcsó és egyszerű hozzávalókkal, tej és tojás nélkül készül, így tejre-tojásra allergiásoknak is kiváló édesség. Ünnepre, vagy akár hétköznapi finomságnak is süthető.
Hozzávalók (kb.70 db-hoz):
25 dkg finomliszt
½ kávéskanál sütőpor
½ kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg margarin
10 dkg porcukor
4-5 evőkanál méz
1 kávéskanál őrölt fahéj
½ kávéskanál őrölt gyömbér
1 citrom vagy narancs héja lereszelve
A hozzávalókat összegyúrjuk, 20 percre a hűtőbe tesszük, hogy kicsit lehűljön a tészta, és ne ragadjon. Azután alaposan alá-fölé lisztezve tetszés szerinti vastagságúra kinyújtjuk. Én nagyon vékonyra szeretem nyújtani (úgy lesz kb. 70 db ebből a tésztamennyiségből), és akkor olyan lesz, mint a svéd mézes kekszek, finom ropogós. De lehet mézeskalács vastagságúra is készíteni, a kívánt formákkal kiszaggatni, és utána mézeskalácsként díszíteni. A sütési idő rövid, vigyázni kell, 180 fokon 8-10 perc alatt megsülnek.
Vékonyra szaggatva 3 tepsinyi adag lesz.
Fémdobozban sokáig eláll, (de csak elrejtve:-) Aki puhábban szereti, éjszakára hagyja nyitva a doboz tetejét, és másnapra megpuhulnak a kekszek.
A blog tovább él a naturalap.cafeblog.hu oldalon.
Még több olvasnivalót találsz a megújult, újraélesztett naturalap.hu oldalon, gyógynövény, illóolaj, drágaköves adatbázisokat, teljes havi holdnaptárt, természetes életmóddal, egészséggel, ezotériával, asztrológiával kapcsolatos írásokat, színezhető mandalákat. Gyere nézz be oda is!
Mandala színezőket találsz a mandalaszinezo oldalon is, a színező füzetek Líra könyvesboltokban és hipermarketekben kaphatók.
Facebookon is követhetsz, igyekszem folyamatosan frissíteni az oldalakat, főleg ha látom, hogy tetszik valakinek... ;-)
2017.10.04. Naturall
Kommentek
Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be: