A szőlő káliumban gazdag, tartalmaz ezen kívül kalciumot, magnéziumot, foszfort, vasat, szelént, C-vitamint, B-vitaminokat, bioflavonoidokat, és fitoösztrogéneket.
Fogyasztás előtt feltétlenül alaposan meg kell mosni, mert a szőlőt támadó gombák, paraziták ellen bevetett növényvédőszerek maradványai bevonatot képeznek a szőlőszemeken.
A vörös és a fehér szőlő antioxidánsokban gazdagabb, a sárga édesebb ízű.
Cukorbetegekenek, szoptatós anyáknak nem ajánlott a szőlő túlzott fogyasztása.
A vörös szőlőben lévő polifenolok és tanninok az arra érzékenyeknél migrént válthatnak ki.
A szőlő magja is gyógyító hatású, gazdag E-vitaminban, antioxidáns, rákellenes, szívbetegség megelőző, érfalakat erősítő.
A magjából nyert többszörösen telítetlen zsírsavakban gazdag olaj felhasználható salátaöntethez, valamint kozmetikumok készítéséhez.
Még több olvasnivalót találsz a megújult, újraélesztett naturalap.hu oldalon, gyógynövény, illóolaj, drágaköves adatbázisokat, teljes havi holdnaptárt, természetes életmóddal, egészséggel, ezotériával, asztrológiával kapcsolatos írásokat, színezhető mandalákat. Gyere nézz be oda is!
Mandala színezőket találsz a mandalaszinezo oldalon is, a színező füzetek Líra könyvesboltokban és hipermarketekben kaphatók.
Facebookon is követhetsz, igyekszem folyamatosan frissíteni az oldalakat, főleg ha látom, hogy tetszik valakinek... ;-)
2017.10.04. Naturall